preloader

Luminița Elisei

element element element element
img

Luminița Elisei

Parenting Coach

Inteligenta Emotionala, in parenting, incepe de la parinte.

Inainte de a deveni coach, mi-am petrecut mai bine de 12 ani studiind carti de coaching, participand la cursuri de parenting si dezvoltare personala, incercand sa inteleg viata emotionala a copiilor mei si dinamica in continua miscare din relatia noastră. Abia după nasterea baietilor mei am inceput sa inteleg cu adevarat subtilitatile realitatii relatiei parinte-copil. Habar n-aveam de intensitatea sentimentelor pe care le-as putea trai pentru copiii mei sau cat de incantata voi fi cand vor invata lucruri noi, ori cata atentie si rabdare necesita intregul proces. Incetul cu incetul am reusit sa identific si sa inteleg emotiile de baza ale copiilor si ale mele, apoi mi-a fost usor sa ma conectez cu ei chiar daca aparent vorbim limbi diferite.

 

Eu sunt Luminita Elisei

De  formatie economist cu o vasta experienta antreprenoriala. Motivata de scalarea afacerii pe care o conduc cu succes de peste 15 ani, am studiat mai multe modele de dezvoltare si formare personala si profesionala. In urma cu cinci ani am decis sa imi focalizez atentia asupra instrumetelor care imi pot sustine dezvoltarea unei cariere in educatia parintilor. Astfel am ales sa ma certific ca Trainer Leadership Inspirational si datorita rezultatelor pe care le-am observat in relatia cu proprii copii, dar si a adultilor  - parinti sau profesori.

 

Eu am fost crescuta intr-un sat bucovinean de niste oameni simpli care au incercat sa fie parinti buni in masura educatiei lor. Odata ajunsă într-un mare centru universitar pentru a studia, am respectat eforturile teoreticienilor care au respins autoritarismul ca o modalitate de a crește copii sănătoși din punct de vedere moral. Am îmbrățișat ideea de a avea o familie dezvoltată pe principii democratice, dar odată cu trecerea anilor am inteles ca pe langa acest lucru interactiunile emotionale dintre părinte și copil au un impact și mai mare asupra bunăstării pe termen lung a copilului

 

Acest impact asupra echilibrului pe termen lung are ca rezultat construirea inteligenței emoționale a copilului, ceea ce este forte important deoarece, mai mult decât IQ, Inteligenta Emotionala pare să determine succesul în viață. Abilitatea de a înțelege alte persoane și de a lucra cu ele este esențială pentru succesul în viața profesională modernă.

 

Iata de ce cred ca in procesul de coaching emotional al adultilor, inteligenta emotionala poate functiona cu succes ca o metoda de parenting.

 

In ceea ce priveste inteligenta emotionala si parentingul putem identifica cu claritate doua categorii distincte de parinti.

 

     Parintii care resping emotiile – sunt acei parinti foarte focusati pe atingerea obiectivelor si incredintati ca emotiile sunt destructive atat pentru ei cat si pentru copii lor.

 

    Parintii care aplica coachingul emotional - sunt exact la polul opus: accepta si cauta emotii in ei insisi si in ceilalti.

 

De-a lungul timpului am putut observa efectele acestor doua abordari atat de diferite. Copiii ai caror parinti apartin ambelor tipologii manifesta un comportamnet distinct si au o abordare total diferita supra vietii prin comparatie cu alte combinatii de tipologii parentale.

 

 Un alt element care afecteaza vizibil copiii este divortul parintilor. Copii cu acelasi IQ obtin rezultate diferite in viata in functie de disponibilitatea parintilor de a aplica coachingul emotional sau respingerea emotionala. Iar aceasta constatare nu tine cont de limitati culturale sau teritoriale.

 

 

In parenting, Inteligenta Emotionala

intotdeauna incepe de la parinte.

 

Cel mai minunat aspect al lucrului cu intelogenta emotionala este faptul ca pentru a te bucura de rezultate e necesar sa incepi cu tine insuti. Pentru ca cel mai important este sa poti intelege ce sentimente stau in spatele emotiilor, iar pentru asta e musai sa inveti cum sa-ti recunosti propriile sentimente. Emotiile sunt propriul nostru GPS intern ce ne ghideaza prin viata, iar pentru a trai in echilibru este necesar sa intram in lumea propriilor emotii.

 

Bineinteles ca a fi emotional nu inseamna ca esti rational. E foarte posibil ca uneori cele doua sa fie chiar in opozitie – reactii emotionale vs reactii logice. Dar cu siguranta te poti bucura de ambele.

 

Ca parinte poti fi, in acelasi timp, furios, ranit, dezamagit, tensionat, frustrat..., iar daca practici deschiderea emotionala, cu siguranta copilul tau va inteleg prin ce stare treci fara a abuzat de tine.

 

Inteligența Emoțională creează părinți iubitori si conectati cu ai lor copii. Cu toti avem acces la aceste informatii care ne pot schimba perspectiva si relatiile cu copiii.

 

Te invit alaturi de mine pentru a reusi intr-un timp scurt si fara eforturt, sa ajungi la relatia mult visata cu copilul tau.

 

Cursurile Mele

Cursurile Mele

img
250 LEI
Limba: Română
Copilăria la 360˚

Emotional Empowerment...